EHBO Cursus

Een ongeluk zit in een klein hoekje… weet u hoe u moet handelen ?

Om de twee jaar starten wij de cursus eenheidsdiploma EHBO.

Deze cursus bestaat uit 13 avonden van 2 uur waarin alle verschillende facetten van de EHBO aan bod komen. De cursus wordt gegeven door een kaderinstructeur en vindt plaats op een doordeweekse avond, van 20.00 uur tot 22.00 uur. Het geheel wordt afgerond met een officieel examen van het Oranje Kruis. Na het behalen van het examen krijgt u een landelijk geldend diploma van het Oranje Kruis.

Deze cursus bevat de volgende onderdelen: Basiscursus EHBO, Verbandleer, EHBO bij kinderen en de reanimatie.

In de jaren na het diploma bent u verplicht om herhalingscursussen te volgen om zodoende het diploma geldig te houden. Deze avonden worden in het Cultureel centrum De Kinkel te Bemmel gegeven. Indien u deze avonden niet volgt dan zal uw diploma niet verlengd worden. U draagt zelf zorg voor het beëindigen van uw lidmaatschap.

Cursisten die bij ons de cursus volgen zijn automatisch lid van onze vereniging. Dit houdt in dat u een jaarlijkse contributie (cursusjaar uitgezonderd) bijdrage zal moeten betalen. U krijgt hiervoor terug de mogelijkheid tot het volgen van de herhalingslessen en een verzekering van uw eigendommen (nadere polisinformatie is bij het bestuur te verkrijgen) bij het uitvoeren van een hulpverlening.

De cursuskosten bedragen  170 euro (vastgesteld voor 2018).
Dit is inclusief oefenmaterialen, cursusboek, examengeld en koffie of thee tijdens de pauze.
Veelal kunt u deze kosten declareren bij uw zorgverzekeraar.

Wanneer starten we weer?
Houd hiervoor onze website (www.ehbo-bemmel.nl) en onze facebooksite (www.facebook.com/ehbobemmel) in de gaten.

U kunt hier alvast een Inschrijfformulier downloaden in PDF. U kunt deze opsturen naar: cursus@ehbo-bemmel.nl of per post: EHBO Vereniging Bemmel – Haalderen, Postbus 177, 6680 AD, Bemmel.
Na inschrijving ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Steef Spaan (voorzitter)
of Herbert Bosch (Bestuurslid en Cursus Coördinator) 06 519 86 187.

Voor het bekijken van PDF heeft Adobe Acrobat Reader nodig. Deze kunt gratis downloaden van http://www.adobe.nl/

**** De cursus gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. ****